
Reteta „Urdaras”
In varful Rucarului, traditia spune, ca nea Ion gateste doar cand lautarul ii face o zicere.
HOME | 100 retete de foc | Reteta urdaras
Introducere
Despre aceasta reteta
Si mare moment de bucurie este acela cand pragul casei ii este trecut de rude sau nepoata plecata departe.
La cei 90 de ani, alearga intr-un suflet pana in vatra satuli. Culege cu atentie lautarii si iia duce in curtea casei. Se zice ca acesta este secretul Urdarașului.
Click pe video, pentru a vedea o scurta prezentare a retetei noastre.
Ingrediente si mod de preparare
- Caș învechit bine 1 kg
- Urdă 1 kg
- Unt – 250 gr
- Untură
- Ceapă 2 căpățâni
- Mărar – 3 legături
- Sare și pieper
Arunca în tuciul vechi 5 linguri de untură din porc bine crescut, 250 de grame de unt adus de un țăran, în care răsfață ceapa de peste an bine tocata.
Adaugă câte un kg din cașul proaspăt coborât odata cu urda fină de la stână.
Le lasă să se omogenizeze bine, sărează și împrăștie mărarul proaspăt cules din holdă.
Poftă bună!