
Reteta „Balmos sarat”
HOME | 100 retete de foc | Reteta balmos sarat
Introducere
Despre aceasta reteta
Intr-o dimineață de Septembrie, am luat un drum de munte din Fundu Moldovei. Ceața joasă creiona fiecare grădină, apa rece a pârurilor montane șerpuiește aprig.
Natura se trezește parcă odată cu soarele care sparge norii. Știam că undeva în vârful Deluț este o stână unde se face cea mai bună cașcavea de capră din zonă.
Filuț Ursu reușește să transforme laptele de la capre în cașcavele sau alte sortimente de brânză.
Click pe video, pentru a vedea o scurta prezentare a retetei noastre.
Ingrediente si mod de preparare
Ingrediente:
- Mălai
- Smântână din lapte de capră
- Caș maturat de capră
- Caș proaspăt de capră
- Cașcavea afumată
Mod de preparare:
Fiecare colț al casei este o întoarcere în timp. O păstrare nealterată a tradițiilor.
Pe masa, sunt atent așezate farfurii și tacâmuri de lemn. Undeva afară, fumegă o afumătoare.
Cașcavelele se afumă cu lemn de fag .
Doina cantata de fluierul unui sătean ne introduce în povestea parcă tot mai rară pe meleagurile noastre.
Poftă bună!
URMARITI-NE SI PE:
Urmareste-na zilnic si pe Facebook si Instagram, deocamdata 🙂
CAFENELELE SI RESTAURANTELE NOASTRE
Restauranele si cafenelele din
Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti
Vezi toate restaurantele si cafenelele Aeroportului
USOR SI ACCESIBIL
Harta locatiilor in Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti
Vezi amplasamentul exact a locatiilor in Aeroport.
Exclusiv
CASTIGA 10.000 EURO
E simplu! Vezi cum poti participa si intra in cursa pentru marele premiu de 10.000 de euro. Nu e greu!